Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Belfeld, reparatie 2010

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Belfeld, reparatie 2010 bekent.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Rijksweg Noord in het westen, de woonbebouwing van Belfeld in het zuiden, de Schoolstraat en Tegelseweg in het zuidoosten en de Boxhoverweg in het noorden.

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld in het kader van het project actualisering bestemmingsplannen in de gemeente Venlo. Het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Belfeld, reparatie 2010 betreft een algehele herziening van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Belfeld’ vastgesteld door de gemeenteraad op 26 mei 2010.

In de herziening worden binnen de bestemming ’bedrijventerrein’ een aantal reparaties doorgevoerd. Deels om beter aan te sluiten op de bestemmingsplannen die vóór inwerkingtreding van ‘Bedrijventerrein Belfeld’ van kracht waren en deels om nader onderzoek op het gebied van archeologie te verwerken.

De aanpassingen ten opzichte van het geldende bestemmingsplan bestaan uit een verhoging van de goot- en bouwhoogten van bedrijfsgebouwen, verkleining van de afstand tot de perceelsgrens en van bedrijfsgebouwen onderling, het aanpassen van een tweetal bouwvlakken en het verwijderen van de aanduiding ‘waarde archeologie’ voor een aantal percelen. Tenslotte worden afvalverwerkende bedrijven onder het strijdig gebruik gebracht. Dit behoudens het bestaande bedrijf.

Een ontwikkeling waarvoor reeds een separate planologische procedure is gevolgd is ingepast in het plan. Dit betreft het oprichten van een woning aan de Tegelseweg 17a.

Daarnaast speelt ter hoogte van de Tegelseweg / Craenakker een nieuwe ontwikkeling, bestaande uit de realisatie van een woning en het vergroten van een bedrijfsgebouw. Deze ontwikkeling lift mee met de procedure van de bestemmingsplanherziening.

De gerepareerde onderdelen worden in hoofdstuk 2 van de toelichting van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Belfeld, reparatie 2010’ verder toegelicht.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 6 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen ook worden ingezien (pdf-bestanden) op de gemeentepagina www.venlo.nl, in de rubriek Wonen en Milieu, onder bestemmingsplannen – actualisatie bestemmingsplannen.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan kan worden geraadpleegd via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0983.BPL2010010BTBLFLD-ON01

Tot en met 18 juli 2011 kan eenieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. Het is niet mogelijk om per e-mail zienswijzen in te dienen.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u binnen voormelde termijn een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 077-3599462.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Tevens zijn burgemeester en wethouders voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) ten behoeve van het oprichten van een woning aan de Tegelseweg. Deze ontwikkeling lift mee met de procedure voor de vaststelling van het bestemmingsplan bedrijventerrein Belfeld, reparatie 2010.

Het ontwerpbesluit hogere waarden ligt eveneens vanaf maandag 6 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel Venlo. Het ontwerpbesluit is ook terug te vinden op de gemeentelijke website www.venlo.nl, in de rubriek Wonen en Milieu, onder bestemmingsplannen.

Ten aanzien van het ontwerpbesluit om hogere grenswaarden vast te stellen kan een belanghebbende tot en met 18 juli 2011 mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. Het is niet mogelijk om per e-mail zienswijzen in te dienen. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u binnen genoemde termijn een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 077-359 9462.

Venlo, 1 juni 2011

Naar boven