Ontwerpbestemmingsplan Seltershof te Bennekom + beeldkwaliteitplan Bennekom Keltenwoud

Van dinsdag 7 juni tot en met maandag 18 juli 2011 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Seltershof te Bennekommet de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via: http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het ontwerpbestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Het plangebied ligt tussen de Selterskampweg en de Laarweg in Bennekom en betreft grotendeels het terrein van de voormalige tennisvereniging Keltenwoud. Daarnaast zijn nog enkele kavels betrokken bij de planvorming. Dit zijn de (vrijwel) onbebouwde gronden van een kavel tussen de Laarweg 98-100 en Laarweg 80a en een gedeelte van de achtertuinen bij de Laarweg 98–100. Het perceel van de vogelvereniging De Edelzanger maakt geen deel uit van het plangebied. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 30 woningen mogelijk.

De gemeente is met de ontwikkelende partijen de Overeenkomst over grondexploitatie Plan Seltershof (Selterskampweg/Laarweg) te Bennekom aangegaan. De betreffende overeenkomst heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend Gemeente Bennekom, sectie E nummer 10228 geheel, sectie E nummer 5442 gedeeltelijk, sectie E nummer 5440 gedeeltelijk en sectie E nummer 10230 gedeeltelijk. De zakelijke beschrijving van de Overeenkomst over grondexploitatie Plan Seltershof (Selterskampweg/Laarweg) te Bennekom is in te zien aan de balie van het Infocentrum.

Tegelijk met het bestemmingsplan ligt het beeldkwaliteitplan Bennekom Keltenwoud voor inspraak ter inzage. Het beeldkwaliteitplan geeft richting aan het ontwerp van de bouwplannen en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitplan, dat tegelijk met het bestemmingsplan door de gemeenteraad zal worden vastgesteld, vormt het toetsingskader voor Welstand bij de beoordeling van de bouwplannen.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u:

  • een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan zenden aan de gemeenteraad, Postbus 9024, 6710 HM Ede of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of een mondelinge inspraakreactie op het beeldkwaliteitplan kenbaar maken bij L. Wolters juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. (0318) 680 315;

  • een schriftelijke inspraakreactie op het beeldkwaliteitplan zenden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9024, 6710 HM Ede of per fax (0318) 680 180.

Naar boven