Ontwerpbestemmingsplan ‘Terdiek 23–25’ (Nieuwe Niedorp)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Niedorp maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Terdiek 23–25’ met ingang van 6 juni 2011, tijdens openingsuren, voor de duur van zes weken, voor eenieder ter inzage ligt aan de balie van het bureau VROM op het gemeentehuis van Niedorp, De Meet 1 te Nieuwe Niedorp. De balie is op werkdagen geopend van 09.00–12.00 uur en op afspraak.

Plan digitaal bekijken

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan de digitale landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook is dit plan in te zien via de gemeentelijke website www.niedorp.nl (Actueel – Bekendmakingen – Bestemmingsplannen).

Sfeerboerderij Jan Cees Lont

De aanleiding voor het bestemmingsplan Terdiek 23–25 is gelegen in de constatering van de gemeente Niedorp dat bepaalde bebouwing en bepaalde activiteiten niet overeenkomen met het vigerende bestemmingsplan. Het vigerende bestemmingsplan is het bestemmingsplan ‘Buitengebied Niedorp-Zuid’ waarin het perceel Terdiek 23–25 de bestemming ‘Agrarische bedrijven’ heeft. Op het perceel worden nog steeds agrarische activiteiten uitgeoefend, maar de agrarische activiteiten zijn inmiddels ondersteunend aan de ‘recreatieve’ activiteiten op het perceel. Doordat de hoofdactiviteit op het perceel niet meer agrarisch is, is het huidige gebruik niet in overeenstemming met het vigerende bestemmingsplan. Daarbij zijn voor de ‘recreatieve’ activiteiten enkele bouwwerken gerealiseerd op het perceel die niet vallen onder het Besluit bouwvergunningsvrije en licht-bouwvergunningsplichtige bouwwerken (BBLB). Deze bouwwerken zijn gebouwd zonder bouwvergunning. Inmiddels is het BBLB vervangen door het Besluit omgevingsrecht (Bor) doordat de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) per 1 oktober 2010 van kracht is geworden.

Door de veelvoud aan strijdigheden ten aanzien van het vigerende bestemmingsplan op het gebied van zowel gebruik als bebouwing is gekozen voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het perceel Terdiek 23–25.

Procedure

Tijdens deze periode van terinzagelegging, kan eenieder naar keuze mondeling of schriftelijke zienswijzen naar voren brengen. Deze zienswijze moet uw naam, adres en telefoonnummer bevatten en, gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Niedorp, postbus 6, 1733 ZG Nieuwe Niedorp. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen, kunt u binnen voormelde termijn een afspraak maken met de heer J.H. Moraal, afdeling VROM, bereikbaar op telefoonnummer 0226-412 412.

Naar boven