Vastgestelde bestemmingsplan Dortherbeek

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 3 juni 2011 tot en met 14 juli 2011 ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 11 mei 2011 vastgestelde bestemmingsplan Dortherbeek.

Het bestemmingsplan Dortherbeek heeft betrekking op de Dortherbeek en het gebied daaromheen. Het plangebied loopt vanaf de spoorlijn Deventer – Zutphen en loopt in westelijk tot aan Dorth.

Het bestemmingsplan maakt maatregelen aan en rondom de Dortherbeek mogelijk. Deze maatregelen bestaan uit verbreding en het terug brengen van het meanderen van de beek en het aanleggen van natte moerasachtige gebieden naast de beek. Deze maatregelen zijn nodig in het kader van de Europese Richtlijnen Water (KRW). Tevens kan daardoor het landschapsbeeld rond de Dortherbeek worden hersteld en kan is er watercompensatie mogelijk in verband met de ontwikkeling van het Bedrijvenpark A1.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De gronden nabij de Zaalbeek zijn niet meer in het vastgestelde bestemmingsplan opgenomen.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P246-VG01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P249-/NL.IMRO.0150.P246-VG01/

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70), Wijkbibliotheek Colmschate (Flora 259) en het voormalig gemeentehuis van Gorssel (Hoofdstraat 28, Gorssel).

Reageren

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het bestemmingsplan Dortherbeek bij de gemeenteraad heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijzen tot de  gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven