Wijzigingsplan ‘Wijziging 1-Bestemmingsplan Zuid-Oss-2011’

Burgemeester en wethouders van Oss maken bekend dat zij op 17 mei 2011 het wijzigingsplan ‘Wijziging 1-Bestemmingsplan-Zuid-Oss-2011’ hebben vastgesteld.

In het bestemmingsplan Zuid-Oss-2010 dat op 8 april 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld, is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bouw van één vrijstaande woning op het perceel Asterstraat ongenummerd (naast nr. 55) mogelijk te maken. Met dit wijzigingsplan wordt hier uitvoering aan gegeven.

Tevens hebben burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde vastgesteld. De geluidsbelasting op de locatie als gevolg van het industrielawaai op de bedrijventerreinen Moleneind, Landweer en Danenhoef betreft 51 dB(A). Dit is een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A). Om medewerking aan het verzoek te kunnen verlenen, moet een hogere grenswaardeprocedure gevolgd worden.

Inzage

Het collegebesluit het wijzigingsplan en de relevante stukken met betrekking tot de hogere grenswaardeprocedure liggen met ingang van 2 juni 2011 gedurende zes weken – dus tot en met 13 juli 2011 – voor iedereen ter inzage en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijke plannen.nl;

  • op de gemeentelijke websites www.oss.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl;

  • bij de balie Publieksvoorlichting gevestigd in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss, geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPastersongoss2011-VG01.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan een belanghebbende tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van het wijzigingsplan en/of tot vaststelling van de hogere grenswaarde beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan naar voren heeft gebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven