Ontwerp-projectbesluit Villa Flora (bedrijvenpark Greenpark)

Burgemeester en wethouders van Venlo maken (op grond van artikel 3.10 en 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening) bekend dat een projectbesluit wordt voorbereid voor een ruimer gebruik van het momenteel in aanbouw zijnde gebouw Villa Flora op bedrijvenpark Greenpark (het huidige Floriadeterrein), nabij de Venrayseweg en De Zaar. De bedoeling is hier na afloop van de Floriade het ‘Fooddome-concept’ mogelijk te maken. Dit is een formule waarbij in relatie tot de agrofood- en verssector, educatie, horeca en detailhandel in onderlinge en onlosmakelijke samenhang plaatsvinden en waarbij sprake is van een experimenteel en innovatief karakter. De drie hoofdfuncties vormen elk een integraal onderdeel van de totaalformule en zijn derhalve nevengeschikt aan elkaar, met dien verstande dat er een onlosmakelijk onderling verband is en de functies dus niet los van elkaar kunnen worden uitgeoefend.

Omdat de aanvraag voor 1 oktober 2010 bij de gemeente is ingediend, is nog de projectbesluitprocedure van toepassing. Het ontwerp-projectbesluit ligt met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 6 juni 2011 gedurende zes weken (dus tot en met 18 juli 2011) ter inzage in de Stadswinkel Venlo (receptie/centrale balie) aan de Prinsessesingel 30 te (5911 HT) Venlo. De stukken kunnen hier analoog en digitaal worden ingezien. Het ontwerp-projectbesluit met de hierbij behorende stukken kan eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.venlo.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen omtrent het ontwerp-projectbesluit door eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Venlo, t.a.v. afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Venlo, 1 juni 2011

Naar boven