Voorontwerpbestemmingsplan ‘Verplaatsing lpg-opslagtank Jan Heijmanslaan’

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke Inspraakverordening

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maken bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de verplaatsing van de lpg-opslagtank van het tankstation aan de Jan Heijmanslaan.

Door de hoogte van het groepsrisico moet de milieuvergunning voor het tankstation aan de Jan Heijmanslaan worden aangepast. Het hoge groepsrisico wordt onder meer veroorzaakt doordat de lpg-opslagtank in de buurt van flats is geplaatst. Maatregelen zijn nodig om de situatie veiliger te maken.

Door de lpg-opslagtank te verplaatsen, kan het groepsrisico worden teruggebracht tot een aanvaardbaar niveau. De nieuwe locatie is gelegen nabij de Rijksweg A2. De verplaatsing van de tank past niet in het in bestemmingsplan Hintham. Om deze verplaatsing mogelijk te maken, wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Grenzen bestemmingsplan

De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • in het noorden: de noordelijke perceelsgrens van het tankstation aan de Jan Heijmanslaan en (het verlengde van) de zijgevel van de flat aan Hoogveld;

  • in het oosten: de groenstrook ten oosten van het parkeerterrein behorende bij de flat aan Hoogveld;

  • in het zuiden: de perceelsgrens van de woningen die ten zuiden van de Jan Heijmanslaan zijn gelegen;

  • in het westen: de westelijke perceelsgrens van het tankstation aan de Jan Heijmanslaan

Reageren op dit plan

Met ingang van 6 juni 2011 ligt het betreffende voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. Ook kunt u dit voorontwerpbestemmingsplan via onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl (onder Bouwen en Wonen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen) raadplegen. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Gedurende deze termijn wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden schriftelijk (Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch) of mondeling een zienswijze kenbaar te maken aan het college van burgemeester en wethouders. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met M. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 92 83.

Hoe verder?

De ingekomen inspraakreacties worden verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan, nadat ook de reacties uit het wettelijke vooroverleg zijn binnengekomen. Daarna wordt het plan verder in procedure gebracht voor vaststelling door de gemeenteraad.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 3 juni 2011

Naar boven