Ontwerp-omgevingsvergunning Zonnecollectoren Wittenoordseweg 9

Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen waarbij wordt afgeweken van het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010’ met toepassing van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). E.e.a. ten behoeve van het aanleggen van een vijver met hierop een vlot van zonnecollectoren op het perceel achter Wittenoordseweg 9 te Renswoude. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 17 mei 2011 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven.

De ontwerp-omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • Bouwen;

  • Uitvoeren van een werk (aanleg);

  • Gebruiken van gronden in strijd met een bestemmingsplan.

Omschrijving project

Het perceel Wittenoordseweg 9 maakt onderdeel uit van het Landgoed Wittenoord. Er is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend om een extra vijver te realiseren om hier vervolgens een vlot in te bouwen waarop zonnecollectoren worden aangebracht. Hierdoor kan aanvrager grotendeels voorzien in zijn eigen energiebehoefte, zonder dat het landgoed in ernstige mate wordt aangetast.

Procedure

Met ingang van 31 mei 2011 ligt gedurende zes weken voor eenieder de ontwerp-omgevingsvergunning tezamen met het ontwerp van de vvgb ter inzage.

Op www.ruimtelijkeplannen.nl kan het betreffende plan worden geraadpleegd.

Daarnaast kunnen de stukken worden ingezien op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur op de afdeling Omgevingsbeheer van het gemeentehuis te Renswoude. Voor een bezoek buiten kantooruren kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw E. Zech (0318-578 162).

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van zes weken kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen. Zienswijzen kunnen mede betrekking hebben op het ontwerp van de vvgb.

Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mevrouw E. Zech (0318-578 162).

Renswoude, 30 mei 2011

Naar boven