Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Panovenweg Dr. Slotlaan (locatie LSG-Rentray) in Rekken

Voor het gebied in de omgeving Panovenweg Dr. Slotlaan in Rekken geldt het bestemmingsplan ‘Buitengebied’. In dit gebied staan onder andere gebouwen van de instelling LSG-Rentray. De gebouwen staan her en der in het gebied. LSG-Rentray wil de zorgfunctie graag concentreren aan de oostzijde van de Panovenweg.

Dit betekent enerzijds dat een aantal panden die op dit moment nog in gebruik zijn voor zorg een woon(werk) functie krijgen of worden gesloopt.

Anderzijds is aan de oostzijde van de Panovenweg nieuwbouw voor de zorgfunctie nodig op een plek waar nu nog de agrarische bestemming van toepassing is.

Door een herziening van het geldende bestemmingsplan willen wij het mogelijk maken om de plannen uit te voeren. Hiervoor hebben wij het ontwerpbestemmingsplan ‘Panovenweg Dr. Slotlaan’ gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijlagen van 1 juni tot en met 12 juli 2011 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Projecten, 0545-250 317.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven