Bekendmaking ontwerp bestemmingsplan Vondeltuin

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid maakt bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, dat een ontwerp bestemmingsplan ‘Vondeltuin’ is opgesteld. Het plangebied beslaat de speelplaats en de horecazaak op het adres Vondelpark 7 en ligt in de zuidwestelijke hoek van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg en Oranje Nassaulaan.

Ten behoeve van een hernieuwde planologische regeling heeft de deelraad van het toenmalige Stadsdeel Oud-Zuid op 27 januari 2010 een keuzenotitie vastgesteld. De deelraad heeft toen gekozen voor het ‘conserverende model 2a’. De bestaande bebouwing wordt positief bestemd: de bebouwing en het gebruik mag worden voortgezet. Het doel is om op termijn over te gaan tot vernieuwing van de bebouwing en de rommelige ruimtelijke structuur te verbeteren. Indien mogelijk wordt een deel van de bebouwing ondergronds gebracht en ruimtelijke kwaliteiten hersteld dan wel versterkt.

Het ontwerpbestemmingsplan, en de bijbehorende stukken, ligt met ingang van 6 juni 2011 t/m 18 juli 2011 ter inzage bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren aan de President Kennedylaan 923 en Burgerweeshuispad 301, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bovendien is de informatiebalie van ons kantoor aan de Burgerweeshuispad 301 op maandagavond tot 19.30 uur geopend en de informatiebalie van ons kantoor aan de President Kennedylaan 923 op woensdagavond tot 19.30 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan vindt u ook via onze website www.zuid.amsterdam.nl. Het is te vinden onder ‘wonen en leefomgeving’, ’bouwen’, ‘bestemmingsplannen’, ‘72 vondeltuin’. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Een ieder kan gedurende de termijn dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt een zienswijze indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen aan Stadsdeel Zuid, postbus 74109, 1070 BA Amsterdam, t.a.v. de deelraad. Voor uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het secretariaat van het team Stedelijke Ontwikkeling van Stadsdeel Zuid, telefoonnummer 14 020.

Amsterdam, 2 juni 2011

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid,

H.J.M. Wink,

stadsdeelsecretaris.

P.P.J. Slettenhaar,

voorzitter.

Naar boven