Vaststelling bestemmingsplan Het Weggeler Noord

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 17 mei 2011 het bestemmingsplan ‘Het Weggeler Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het Weggeler Noord ligt in het zuidoosten van Almelo, gelegen tussen de woonwijk Nieuwland in het noorden en westen, industrieterrein Bornsestraat-Drienemanslanden in het zuiden, de nieuwbouwwijk Kollenveld en de Van Rechteren Limpurgsingel in het oosten. Met het bestemmingsplan wordt beoogd het gebied te ontwikkelen tot een woon-werklocatie. Het gebied wordt als volgt ingevuld:

  • als overgangszone naar het woongebied is een gevarieerde strook gepland met deels een bestemming bedrijven met bedrijfswoningen, deels met een woonzorgfunctie en deels gestapelde woningen;

  • de rest van het gebied wordt ingevuld met grondgebonden woningen in verschillende categorieën.

De gemeenteraad heeft besloten het plan ten opzichte van het ontwerp op de volgende punten te wijzigen:

  • In artikel 5.1 is een nieuw lid a toegevoegd: een woon- en zorgcentrum met bijbehorende gemeenschappelijke ruimten en bijbehorende voorzieningen, en daardoor zijn de artikelen 5.1 sub a tot en met h vernummerd in de artikelen 5.1. sub b tot en met i;

  • Artikel 4.2.1 is verwijderd en daardoor zijn de artikelen 4.2.2 en 4.2.3 vernummerd in de artikelen 4.2.1 en 4.2.2;

  • De bestemming ‘Tuin’ bij de woning gelegen achter Bornsestraat 293b (Diamantstraat) is doorgetrokken en daardoor de weg in zuidelijke richting verplaatst. De bestemming ‘Verkeer’ is daardoor opgeschoven, wat ten koste gaat van de bestemming ‘Groen’. De bestemming ‘Tuin’ en het bouwvlak van de woningen gelegen achter Bornsestraat 293 verschuift daardoor ook in zuidelijke richting.

  • Ten behoeve van een optimalere manoeuvreerruimte is aan de Topaasstraat een deel van de bestemming ‘Tuin’ en ‘Wonen’ gewijzigd in de bestemming ‘Verkeer’.

  • Binnen de regels en de toelichting is een aantal termen gewijzigd en een aantal verschrijvingen gecorrigeerd. Sommige bestemmingsplanregels zijn verduidelijkt en aangevuld.

  • De overige wijzigingen zijn in overeenstemming met de standaardisatie/actualisatie van de bestemmingsplannen gebracht.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 juni 2011 tot en met 12 juli 2011 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan een ieder hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (elke werkdag), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden binnen deze termijn beroep instellen. Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Gelijktijdig met het bestemmingsplan is het exploitatieplan Het Weggeler Noord vastgesteld. Hier is een aparte bekendmaking voor opgesteld.

Naar boven