Ontwerpbestemmingsplan Brede school ’t Veld

Burgemeester en wethouders van Niedorp maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Brede School ’t Veld’ met ingang van 27 mei 2011, tijdens openingsuren voor de duur van zes weken, voor een ieder ter inzage ligt aan de balie van het bureau VROM op het gemeentehuis van Niedorp, De Meet 1 te Nieuwe Niedorp. De balie is op werkdagen geopend van 09.00–12.00 uur en op afspraak.

Plan digitaal bekijken

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan de digitale landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook dit plan is in te zien via deze website.

Ontwikkeling van de brede school

De gemeente is initiatiefnemer en heeft de ontwikkeling van de brede school voorzien op de locatie op de hoek van de Dreeflaan en de Zwarteweg in ’t Veld. Bij deze ontwikkeling worden drie scholen, kinderopvang, een dorpshuis en een gymzaal gerealiseerd. De Brede School gaat fungeren als het hart van ’t Veld voor de komende 40 jaar. Het is een centrum voor jong en oud om te kunnen spelen, werken en leren. Doelstelling is om eind 2011 te starten met de bouw van de Brede School. Om de realisatie van de Brede School planologisch-juridisch mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan voor de locatie noodzakelijk.

Het plangebied

De begrenzing van het plangebied volgt in het noorden de begrenzing van het volkstuinencomplex langs de sloot. Aan de oostzijde vormt de Zwarteweg de begrenzing tot het perceel Dreeflaan 13. Dit perceel valt buiten het plangebied, waarna de begrenzing van het plangebied aan de zuidzijde de Dreeflaan volgt. De westelijke zijde kent een begrenzing die het schoolplein volgt tot aan de volkstuinen. Hierna vormt het volkstuinencomplex de begrenzing tot aan de sloot in het noorden.

In de huidige situatie is het plangebied in gebruik als basisschool, volkstuinencomplex en openbaar verkeer- en verblijfgebied. De verplaatsing van het volkstuinencomplex naar de Koggeweg in ’t Veld maakt het mogelijk om deze gronden aan te wenden voor de ontwikkeling van de brede school.

Procedure

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken en richten aan de Raad van de gemeente Niedorp, Postbus 6, 1733 ZG te Nieuwe Niedorp.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u tijdens werkdagen telefonisch een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de gestelde termijn. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven