Vaststelling bestemmingsplan ‘Kern Lopik’

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 26 april 2011 het bestemmingsplan ‘Kern Lopik’ ten opzichte van het in ontwerp ter inzage gelegde bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen op de verbeelding en in de regels zijn in de staat van wijzigingen en het raadsbesluit opgenomen.

De begrenzing van het bestemmingsplangebied is globaal als volgt:

Noordzijde: De percelen ten noorden van de Wetering, die horen bij de dorpskern met uitzondering van de agrarische percelen;

Oostzijde: De huidige begrenzing van de dorpskern;

Zuidzijde: De M.A. Reinaldaweg (N210) met uitzondering van het gemeentehuis en de omgeving;

Westzijde: De huidige begrenzing van de dorpskern.

Buiten het plangebied zijn gehouden het centrumgebied, het gemeentehuis en omgeving en de mogelijke uitbreiding van de kern aan de oostzijde. Hier staan ontwikkelingen op stapel, maar die zijn van een dusdanige (ongedetailleerde en onuitgewerkte) aard dat die niet in dit bestemmingsplan worden meegenomen.

Met dit plan wordt een achttal verouderde bestemmingsplannen geheel of gedeeltelijk vervangen. Dit bestemmingsplan heeft tot doel om de bestaande, feitelijk aanwezige situatie vast te leggen en deze te voorzien van een actueel juridisch-planologisch kader.

Ter inzage: Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit, de nota van zienswijzen en de staat van wijzigingen liggen van 2 juni 2011 tot en met 13 juli 2011 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Ook buiten de genoemde openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via tel. (0348) 55 9955. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Plannen en projecten’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep: Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel verzoek om voorlopige voorziening.

Inwerkintreding: Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, te weten op 14 juli 2011. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Lopik, 1 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven