Ontwerp bestemmingsplan Trappenberg – Kloosterschuur, ontwerpexploitatieplan en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Het ontwerp bestemmingsplan Trappenberg – Kloosterschuur met bijbehorende onderzoeken, het bijbehorende ontwerpexploitatieplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarde liggen met ingang van 3 juni 2011 gedurende een termijn van zes weken ter inzage (zie betreffende kolom) op het gemeentehuis en de servicepunten. Het digitale bestemmingsplan is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpRBGsierteelttk-on01. Binnen de genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpRBGsierteelttk-on01

Gedurende deze termijn kan eenieder zijn zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpexploitatieplan schriftelijk of mondeling indienen bij de raad. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 071-406 5146.

Tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden kunnen belanghebbenden gedurende deze termijn schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Katwijk.

Gebied

Omschrijving

Inzage termijn

Het glastuinbouwgebied Trappenberg - Kloosterschuur ligt aan de noordzijde van Rijnsburg en wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Teylingen, gemeentegrens met Noordwijk, Kloosterschuurlaan, Kloosterschuurweg, gedeeltelijk de Vinkenweg en gedeeltelijk de Elsgeesterweg.

In december 2009 is de Integrale Structuurvisie Greenport vastge-steld. In deze structuurvisie is o.a. de reconstructie en nieuwvestiging van duurzame glastuinbouw opgenomen. Het verouderde glastuinbouwgebied rond de Voorhouterweg/ Rijns-burgerweg vormt in dit geval het reconstructiegebied. Uitbreiding van glastuinbouw vindt met name plaats op het grondgebied van de gemeente Teylingen, aansluitend op het bestaande en te reconstrueren glastuinbouw-gebied in Katwijk.

Naast de reconstructie is de aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de 'houdbaarheid' van bestemmingsplannen. Met dit bestemmingsplan wordt naast de reconstructie van het glastuinbouwgebied ook de bouw van Greenportwoningen (burgerwoningen) mogelijk gemaakt.

In het plangebied ligt geluidgevoelige bebouwing. Omdat geluidsreducerende maatregelen niet mogelijk zijn of onvoldoende geluidsreductie opleveren is het noodzakelijk om hogere grenswaarden voor de in dat glastuinbouwgebied geprojecteerde woningen vast te stellen.

3 juni tot en met 14 juli 2011

Naar boven