Bestemmingsplan ‘Oude Oosterhei’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 27 april 2011 het bestemmingsplan ‘Oude Oosterhei’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt ten zuidoosten van het centrum van Baarn en wordt globaal begrensd door de Torenlaan, de Wijkamplaan, de Bremstraat, de Margrietstraat, de Piet Heinlaan en de Javalaan. Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat het plan primair gericht is op het regelen van de bestaande functies en de bestaande bebouwing in het plangebied. Uitzondering hierop is de locatie van de voormalige Bestevaerschool aan de Piet Heinlaan.

Het perceel waarop de voormalige Bestevaerschool was gelegen is opgesplitst. Naast de nieuwe Brede School (hiervoor is een vrijstellingsprocedure ex. artikel 19 lid 2 WRO doorlopen) maakt het bestemmingsplan woningbouw (appartementen) mogelijk.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken inzien van vrijdag 27 mei 2011 tot en met donderdag 7 juli 2011. In bijlage 3 ‘Reactienota zienswijzen’ en bijlage 4 ‘Ambtshalve aanpassingen’ van het bestemmingsplan kunt u lezen welke wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • o Het bestemmingsplan ‘Oude Oosterhei’ is samen met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl, via de knop bestemmingsplannen.

  • o Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

  • o U kunt ook een papieren versie van het bestemmingsplan inzien in het gemeentehuis, bij de balie Frontoffice, openingstijden tussen 8.00 en 12.00 uur. Buiten deze openingstijd alleen op afspraak via telefoonnummer (035) 5481 611.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 27 mei tot en met donderdag 7 juli 2011.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor het indienen van een beroepschrift zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Schorsing (verzoek om voorlopige voorziening)

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven