Vaststelling projectbesluit ‘Dorpsstraat 260, De Koog’ (hernieuwde bekendmaking)

Overeenkomstig artikel 3.11 Wet ruimtelijke ordening – zoals dit artikel gold voor 1 oktober 2010 – maken Burgemeester en Wethouders van Texel bekend dat zij bij besluit van 21 december 2010 een projectbesluit hebben vastgesteld voor het realiseren van een extra woning op het perceel Dorpsstraat 260 te De Koog.

Omschrijving

Met de vaststelling van het projectbesluit is de bedrijfsbestemming van het perceel Dorpsstraat 260 te De Koog omgezet naar woondoeleinden, met de mogelijkheid voor een extra woning. Het gaat hier om een hernieuwde bekendmaking. Met de publicatie van dinsdag 2 februari 2011 is de vaststelling van het projectbesluit namelijk niet op de wijze bekendgemaakt zoals voorgeschreven in de Wet ruimtelijke ordening, doordat abusievelijk het projectbesluit niet gelijktijdig op www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar is gemaakt.

Het projectbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 30 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Texel. Ook zijn vanaf dan het projectbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen via de website van de gemeente Texel en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Het projectbesluit ziet op het bouwen van een extra woning. Ingevolge artikel 46, lid 3 van de Woningwet – zoals dit artikel gold voor 1 oktober 2010 – worden voor de mogelijkheid van beroep de vaststelling van het projectbesluit en de beslissing omtrent de aanvraag om bouwvergunning daarom als één besluit aangemerkt. Gezien een bouwvergunning voor het bouwen van de extra woning tot op heden niet aangevraagd is en er dus nog geen beslissing is op een aanvraag om bouwvergunning, ligt er op dit moment nog geen besluit waartegen beroep kan worden ingesteld.

Op dit moment staan er dus geen mogelijkheden open tot het instellen van beroep. Hetzelfde geldt voor het indienen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Naar boven