Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 mei 2011, nr. WJZ/301966 (8255), houdende wijziging van de Regeling aanvraag en vergelijkende toets vergunningen kavels A7 en A8 in de FM-band en aanvraag vergunningen voor frequentieruimte in band III, en de Regeling aanwijzing en gebruik frequentieruimte commerciële radio-omroep 2003 in verband met enkele aanpassingen van technische aard

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;

Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie;

Gelet op de artikelen 4, 6, eerste en derde lid, 8, eerste lid, 11, derde lid en 12 van het Frequentiebesluit en artikel 22, tweede lid, van het Mediabesluit 2008;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 8, tweede lid, aanhef, van de Regeling aanwijzing en gebruik frequentieruimte commerciële radio-omroep 2003 wordt ‘artikel 82f, eerste lid, van de Mediawet’ vervangen door: artikel 6.24, eerste lid, van de Mediawet 2008.

ARTIKEL II

De Regeling aanvraag en vergelijkende toets vergunningen kavels A7 en A8 in de FM-band en aanvraag vergunningen voor frequentieruimte in band III wordt als volgt gewijzigd:

A

In bijlage 3, schema B, wordt de zin ‘Netto zendtijd is: de totale zendtijd in minuten tussen 07.00 uur en 19.00 uur (720 minuten) minus het totaal aantal minuten aan reclameboodschappen dat op de desbetreffende dag tussen 07.00 uur en 19.00 uur wordt uitgezonden’ vervangen door: Netto zendtijd is: de totale zendtijd in minuten tussen 07.00 uur en 19.00 uur (720 minuten) minus a) het totaal aantal minuten aan reclameboodschappen en b) het totaal aantal minuten aan nieuws dat op de desbetreffende dag tussen 07.00 uur en 19.00 uur wordt uitgezonden.

B

In bijlage 4, inleiding, tweede alinea, en onderdeel 5.6, laatste alinea, wordt ‘rechtspersoon die is opgericht na 1 januari 2010’ steeds vervangen door: rechtspersoon die is opgericht na 1 januari 2011.

ARTIKEL III INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 30 april 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

TOELICHTING

Met de onderhavige regeling worden in de Regeling aanvraag en vergelijkende toets vergunningen kavels A7 en A8 in de FM-band en aanvraag vergunningen voor frequentieruimte in band III (Regeling aanvraag) en de Regeling aanwijzing en gebruik frequentieruimte commerciële radio-omroep 2003, op enkele punten verbeteringen van technische aard aangebracht.

Artikel I vervangt een verouderde verwijzing naar de Mediawet.

Artikel II, onderdeel A, brengt de Regeling aanvraag (bijlage 3) in overeenstemming met de Regeling aanwijzing en gebruik frequentieruimte commerciële radio -omroep 2003, namelijk op het punt van de beschrijving van de berekening van de netto zendtijd. Concreet betekent dit dat een aanvrager voor kavel A8 de netto zendtijd berekent door zowel het totaal aantal minuten aan reclameboodschappen als het totaal aantal minuten aan nieuws dat op de desbetreffende dag tussen 07.00 uur en 19.00 uur wordt uitgezonden, in mindering te brengen op de totale zendtijd in minuten tussen 07.00 uur en 19.00 uur (720 minuten).

In artikel II, onderdeel B, wordt de Regeling aanvraag (bijlage 4) gecorrigeerd naar het actuele kalenderjaar omdat de passages over de net opgerichte rechtspersoon die niet verplicht is een financieel jaarverslag 2010 op te maken, logischerwijs moeten uitgaan van de na 1 januari 2011 opgerichte rechtspersoon.

Gelet op de technische aard van de onderhavige wijzigingen, die worden gepleegd ten behoeve van een lopende aanvraagprocedure, wordt aan die wijzigingen terugwerkende kracht toegekend. Aanvragers van een vergunning voor kavel A7 of A8 worden dus geacht in hun aanvraag rekening te hebben gehouden met wijzigingen die in de onderhavige regeling zijn opgenomen. De wijzigingen genoemd in artikel II zijn overigens voorafgaand aan publicatie ook aangekondigd op de website van Agentschap Telecom (www.agentschap-telecom.nl).

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

Naar boven