Vaststelling bestemmingsplan ‘Partiele herziening Broekstraat 26 te Mierlo’

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Partiele herziening Broekstraat 26 te Mierlo’ op 16 mei 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld. Besloten is om geen exploitatieplan vast te stellen.

Op het perceel Broekstraat 26 in Mierlo is momenteel een intensieve varkenshouderij aanwezig en twee bestaande woningen. Het oogmerk is om deze bestaande varkenshouderij te verplaatsen, waardoor ook de huidige bestemming ‘agrarisch bouwvlak’ komt te vervallen. In plaats daarvoor wordt, in overeenstemming met de provinciale beleidsnotitie ‘Buitengebied in Ontwikkeling’, ruimte geboden voor het oprichten van vier nieuwe woningen. In het vastgestelde bestemmingsplan wordt zorg gedragen voor een zorgvuldige landschappelijke inpassing van twee bestaande en de vier nieuwe woningen, zodat het karakter van het beschermd dorpsgezicht ’t Broek blijft behouden en zo mogelijk kan worden versterkt. Er zijn twee zienswijzen ingebracht. De zienswijze van de gasunie is gegrond geacht, terwijl de zienswijze van mevrouw Vervoort, Stepekolk 8 deels gegrond en deels ongegrond is verklaard. De zienswijzen hebben geleid tot enkele kleine aanvullingen op het plan. Tevens zijn er ambthalve enkele wijzigingen doorgevoerd.

Het bestemmingsplan en overige relevante stukken liggen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u de stukken buiten de openingstijden van het gemeentehuis inzien, dan kunt u een afspraak maken met contactpersoon Robijn Andringa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is te bereiken via telefoonnummer 14 040.

Op grond van artikel 8:6 Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 8:2 Wet ruimtelijke ordening, artikel 6:8 lid 4 en artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend, binnen zes weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep aantekenen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten verbonden.

Geldrop-Mierlo, 25 mei 2011

Burgemeester en wethouders,

J.H.M van Vlerken,

secretaris.

M.J.D. Donders-de Leest,

burgemeester.

Naar boven