Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Wonen

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oud-Beijerland op 19 april 2011 het bestemmingsplan ‘Wonen’ met het nummer NL.IMRO.0584.BPWONEN2009001-VG99 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan Wonen betreft een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen binnen het stedelijk gebied.

Het plan

Het plangebied omvat het centrumgebied en alle woonwijken, met uitzondering van het nog te ontwikkelen gedeelte van Poortwijk (fase 3) en ontwikkellocaties uit de Integrale Visie Dorpsontwikkeling.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Spui. Voor (een groot deel van) de overige zijden vormen de ontsluitingswegen aan de randen van de kern de grens. De oostgrens is de Bosschendijk (waarachter bedrijventerrein De Bosschen ligt) en aansluitend de Stougjesdijk (N217). De zuid- en westgrens wordt gevormd door de Kwakscheweg / Groeneweg (N217) en de Randweg. De precieze grenzen van het plangebied vindt u op www.oud-beijerland.nl, www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Oud-Beijerland) en in papieren vorm in het gemeentehuis.

Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de wettelijke verplichting tot het actualiseren en digitaliseren van bestemmingsplannen binnen de gemeente.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter. Dit betekent dat het plan gericht is op het regelen van de bestaande functies en bebouwing en dat binnen het plan geen nieuwe ontwikkelingen worden mogelijk gemaakt. De verschillende regelingen uit de huidige bestemmings-plannen worden in bestemmingsplan ‘Wonen’ zoveel mogelijk geüniformeerd. Daarnaast is in het nieuwe bestemmingsplan het huidige relevante beleid van de gemeente opgenomen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het vastgestelde bestemmingsplan wijzigingen. De wijzigingen betreffen op hoofdlijnen wijzigingen in het archeologisch beleid, wijzigingen in het milieubeleid, wijzigingen in de regels betreffende bouwhoogtes en andere bouwmaten n.a.v. zienswijzen en wijzigingen in de verbeelding betreffende (functie-)aanduidingen n.a.v. zienswijzen. De wijzigingen zijn uitgebreid te raadplegen in de nota van wijzigingen. Hieronder staat beschreven waar u deze nota kunt vinden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het raadsbesluit met alle bijbehorende stukken (nota van zienswijzen, nota van wijzigingen, het bestemmingsplan) ligt met ingang van maandag 30 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur De stukken zijn ook hieronder te downloaden of te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl. of direct via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0584.BPWONEN2009001-VG99

De bronbestanden zijn te vinden op: bronbestand http://ro-online.robeheer.nl/svhw/7DCEE696-F858-447C-BE9F-2463E394A0E9/

Hoe kunt u beroep instellen?

Gedurende zes weken met ingang van de dag volgend op de terinzagelegging van het raadsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken, kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Wonen schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Oud-Beijerland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie over het raadsbesluit en de beroepsmogelijkheid? Dan kunt u contact opnemen met Carlos Mutsaers of Jan Paul Manni van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoon (0186) 64 65 66.

Naar boven