Vaststelling bestemmingsplan De Velden 1e Fase Ontwikkeling Almelo Indië

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 19 april 2011 het bestemmingsplan ‘De Velden 1e Fase Ontwikkeling Almelo Indië’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten voor het gebied geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen.

Het Indiëterrein zal de komende jaren gefaseerd worden herontwikkeld tot stedelijk woon- en werkgebied. De werkzone langs de Kolthofsingel (De Velden) zal daarbij als eerste worden herontwikkeld. Het bestemmingsplan De Velden heeft tot doel om een planologisch toetsingskader te bieden voor de voorgenomen ontwikkeling langs de Kolthofsingel.

De gemeenteraad heeft gesloten het plan ten opzichte van het ontwerp op de volgende punten te wijzigen:

  • In artikel 4, lid 1 onder h, in artikel 5, lid 1 onder h, artikel 7, lid 1 onder f en artikel 8, lid 1, onder a is toegevoegd: voorzieningen ten behoeve van afvoer, (tijdelijke) berging en infiltratie van hemelwater;

  • Met de inwerkingtreding van de Wabo (per 1 oktober 2010) worden onder meer de binnen het bestemmingsplan mogelijk gemaakte ontheffingen onderdeel van de omgevingsvergunning. De terminologie binnen het bestemmingsplan is op de Wabo aangepast.

  • De begrenzing van de verbeelding is in de noordoosthoek minimaal gewijzigd in verband met afstemming op het bestemmingsplan ‘Burgemeester Schneiderssingel’.

  • Binnen regels en toelichting is een aantal termen gewijzigd, aantal verschrijvingen gecorrigeerd en tekstuele verbeteringen aangebracht.

Ter inzage legging

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 mei 2011 tot en met 5 juli 2011 ter inzage:

  • Bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken, Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do).;

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • Via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend en belanghebbende bent;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbende bent en bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, indien u belanghebbende bent, een beroepschrift indienen tegen het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepsschrift indient.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift. Ook als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Inwerkingtreding

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat het verzoek is beslist.

Crisis- en Herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven