Ontwerpbestemmingsplannen Gemeente Giessenlanden

Burgemeester en wethouders van Giessenlanden maken bekend dat het ontwerp van de volgende bestemmingsplannen digitaal ter inzage ligt:

De ontwerpbestemmingsplannen liggen vanaf 27 mei 2011 gedurende een aaneengesloten termijn van 6 weken voor eenieder digitaal ter inzage bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Groeneweg 33 in Hoornaar. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30–12.00 uur en woensdagmiddag tot 15.30 uur. Voorts zijn de bestemmingsplannen te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de site van de gemeente Giessenlanden, www.giessenlanden.nl, onder ‘plannen en projecten’, bij ‘bestemmingsplannen’.

Hoornaar Dorpskern

Dit bestemmingsplan (NL.IMRO.0689.BP3000-ont1) omvat de actualisering van het bestemmingsplan ‘Hoornaar dorpskern’ uit 1995. Tevens zijn de bestemmingsplannen ‘Groeneweg’ uit 1994, Hoge Giessen’ uit 2003 en ‘Centrumplan De Hoeken’ uit 2005 geïncorporeerd. Het plan heeft in hoofdzaak een consoliderend karakter, waarbij wel rekening is gehouden met diverse ontwikkelingen in Hoornaar.

Binnendamseweg 18 te Giessenburg

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0689.BP2009-ont1) heeft betrekking op het mogelijk maken van de vestiging van het bedrijf Stal Vonk ter plaatse van de voormalige agrarische bedrijfslocatie, Binnendamseweg 18 te Giessenburg.

Koningin Wilhelminastraat 79–81 (Arkel)

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0689.BP1008-vasl) heeft betrekking op het wijzigen van de op de locatie geldende maatschappelijke bestemming naar een woonbestemming met twee woningen. De in planologisch opzicht aanwezige bedrijfswoning wordt hiermee omgezet naar een burgerwoning en in de fysiotherapiepraktijk wordt een woning mogelijke gemaakt. Deze ontwikkeling houdt verband met de centrumontwikkelingen in Arkel.

Raadhuisplein te Arkel

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0689.BP1001-ont1) heeft betrekking op deelgebied 1 van de centrumontwikkelingen in Arkel en betreft zowel de te handhaven bebouwing als een nieuw gebouwencomplex (appartementen en gezondheidscentrum) binnen het aangegeven plangebied. Dit plangebied bestaat uit het gehele Raadhuisplein en Dam 1–3 te Arkel en is begrenst door de Nassaustraat, de Kon. Julianastraat en de Pr. Margrietstraat.

Fietspad Damseweg F346

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0689.BP8003-ont1) heeft betrekking op het aanleggen van een fietspad voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van fietsverkeer op de Damseweg zoals is omschreven in provinciale fietsplan 2008 ‘Zuid-Holland méér op de fiets’. Het fietspad wordt aangelegd tussen N214 en Giessen-Oudekerk.

Gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken kan eenieder bij de gemeenteraad zowel mondeling als schriftelijk gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen tegen dit plan. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente Giessenlanden, Postbus 1, 4223 ZG Hoornaar. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak worden gemaakt. Voor het bestemmingsplan Hoornaar Dorpskern kunt u contact opnemen met mevrouw A. van Dijk, tel: 0183-583848. Voor de overige bestemmingsplannen kunt u contact opnemen met de heer J. Venderbos of mevrouw A. van Dijk.

Naar boven