Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Transvaalbuurt en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Transvaalbuurt

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Transvaalbuurt’ en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden dan de toegelaten waarde, als bedoeld in de Wet geluidhinder, liggen van 26 mei tot en met 6 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.U0903BPSTD-OW01). Tevens is het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 14020.

Omschrijving van het plan

Voorliggend plan betreft de actualisering van de bestemmingsplan voor het gebied Transvaalbuurt. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Ringvaart, Linnaeusstraat en het spoortalud. Het plan is overwegend conserverend van opzet: de bestaande situatie, met behoud van bestaande rechten worden bestemd.

Plangebied

Plangebied

Het bestemmingsplan maakt op een aantal plekken een breder gebruik (geluidsgevoelige bestemmingen) mogelijk in panden. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het uitwerkingsplan hogere waarden voor het spoor- en wegverkeersgeluid te worden vastgesteld. De hogere waarden geluid zullen gelijktijdig met het bestemmingsplan worden vastgesteld. Daarom ligt met het ontwerpbestemmingsplan het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden voor spoor- en wegverkeersgeluid ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen bij de stadsdeelraad.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Stadsdeel Oost, t.a.v. de deelraad van het stadsdeel, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met dhr. C. van der Velde van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwerp (tel. 020-253 5720).

Amsterdam, 25 mei 2011

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven