Ontwerpbestemmingsplan 'Eikendonk'

Bekendmaking op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Eikendonk', met ingang van 30 mei 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl/rp/ontwerpbestemmingsplan-eikendonk via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0796.0002133-1301. De bronbestanden kunt u vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002133-/NL.IMRO.0796.0002133-1301/. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Doel en begrenzing bestemmingsplan

Het doel van het bestemmingsplan is om de ruimtelijke kwaliteit van de wijk Eikendonk te verbeteren. Daarvoor vindt in de wijk sloop en nieuwbouw van woningen plaats.

De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • de Bossche Pad in het noorden;

  • de Lambooybrug in het oosten;

  • de Zuid-Willemsvaart in het zuiden;

  • de Oostwal in het westen.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan gaat uit van de sloop van 165 woningen. De nieuwbouw bestaat voornamelijk uit grondgebonden woningen. Rondom het Eikendonkplein worden 70 eengezinswoningen gebouwd. In het middenblok, tussen de Willem Deckersstraat en de Nieuw-Ambachtstraat, worden 36 stadswoningen, 18 appartementen en 19 wooneenheden voor een bijzondere doelgroep gerealiseerd. De stadswoningen aan de Bossche Pad hebben een werkruimte/atelier op de begane grond. Aan de zijde van de Zuid-Willemsvaart is op de begane grond ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid en (zakelijke) dienstverlening. Aan de Nieuw-Ambachtstraat worden 18 grondgebonden starterswoningen gebouwd.

In het middenblok komt onder de appartementen, een parkeervoorziening van ongeveer 90 parkeerplaatsen voor bewoners. De openbare ruimte wordt heringericht. Hier worden de overige parkeerplaatsen aangelegd. In Eikendonk wordt een parkeerregeling ingevoerd voor bewoners, bedrijven en hun bezoek. Hiermee worden de zogenaamde ‘gebiedsvreemde’ parkeerders, bijvoorbeeld bezoekers van de binnenstad, geweerd.

Ook maakt het plan de uitbreiding van de bestaande horecaonderneming Maastrichtseweg 70 met een restaurant en daarboven vier woningen mogelijk.

Om de leefbaarheid van Eikendonk te verbeteren, wordt ook naar de verkeerssituatie gekeken. De bedoeling is om de Maastrichtseweg ter hoogte van de Lambooybrug voor het gemotoriseerde verkeer te knippen. Dit betekent dat dan het gedeelte van de Maastrichtseweg door Eikendonk geen invalsweg meer is voor het centrum voor gemotoriseerd verkeer dat vanaf de A2 komt. Hiermee wordt deze weg hier rustiger.

Reageren op dit plan

Gedurende bovengenoemde termijn wordt aan een ieder de mogelijkheid geboden om over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij de gemeenteraad, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan eenieder mondeling een zienswijze naar voren brengen. In geval u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met T. Habraken van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 26.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 27 mei 2011

Naar boven