Ontwerpbestemmingsplan ‘Bestemmingsplan De Geest’

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 3 juni tot 15 juli 2011 het ontwerp raadsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan ‘De Geest’ met bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Geest’ voorziet in een planologisch-juridische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan omvat regels voor het toelaatbare gebruik en de bebouwing. Uitgangspunt van het bestemmingsplan is dat het unieke karakter van het plangebied wordt bewaard en versterkt. Het plangebied is gelegen op de stuwwalhelling en wordt aan de noordzijde begrensd door de Rijksstraatweg. Aan de oostzijde grenzen een aantal woningen en de R.K. kerk met pastorie en tuin. Aan de zuidzijde vormt een hoogopgaande beplantingswal de begrenzing, waarachter het verpleeghuis Kalorama en het Doven- en blindeninstituut gelegen zijn. Tot slot bevindt zich ten westen van het plangebied het Kastanjedal met daarin de beek de Oorsprong.

Terinzagelegging

Het ontwerp raadsbesluit, ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis te Beek tijdens de openingstijden.

Vanaf 3 juni 2011 zijn de genoemde stukken ook te vinden op de gemeentelijke website www.ubbergen.nl en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Ubbergen, Postbus 201, 6573 ZJ Beek-Ubbergen.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, kunt u contact opnemen met de afdeling VROM op telefoonnummer 14024 voor het maken van een afspraak.

Beek, 2 juni 2011

Naar boven