Projectbesluit bouwplan Hoger Einde Zuid 22

Het gemeentebestuur van Ouder-Amstel is voornemens medewerking te verlenen aan de bouw van een appartementenvilla aan het Hoger Einde Zuid 22. Hierin zullen 3 appartementen en een parkeergarage worden gerealiseerd.

Voor dit bouwplan is op 15 juni 2010 reeds een bouwvergunning verleend op basis van het bestemmingsplan ‘Beschermd Dorpsgezicht Ouderkerk aan de Amstel’ uit 2009. Hiertegen zijn zienswijzen en bezwaren ingediend. Tijdens de bezwarenprocedure heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de bestemming ‘Centrum’ van dit bestemmingsplan vernietigd. Ook het perceel Hoger Einde 22 had deze bestemming. Deze uitspraak betekent dat het bouwplan in het kader van de bezwarenprocedure alsnog getoetst dient te worden aan het bestemmingsplan ‘Beschermd Dorpsgezicht Ouderkerk aan de Amstel’ uit 1997. Op grond van dit bestemmingsplan heeft het betreffende perceel de bestemming ‘sociale en religieuze doeleinden’. De bouw van woningen is op grond van deze bestemming niet toegestaan.

De Wet ruimtelijke ordening biedt de mogelijkheid om de strijdigheid met het nu geldende bestemmingsplan op te heffen door middel van het nemen van een projectbesluit (oud).

Het projectbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken vanaf 2 juni 2011 tot 21 juli 2011 voor eenieder ter inzage:

  • op het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel, Vondelstraat 1 (openingstijden: maandag tot en met donderdag 09.00–17.00 uur, vrijdag 09.00-16.00 uur)

  • in de bibliotheek Ouderkerk, Koningin Julianalaan 15 in Ouderkerk aan de Amstel (openingstijden: maandag en woensdag 14.00–20.00 uur, vrijdag 13.00–17.00 uur, zaterdag 11.00–14.00 uur).

De stukken zijn tevens beschikbaar op de gemeentelijke website www.ouder-amstel.nl onder het kopje ‘plannen en projecten/bestemmingsplannen of digitale plannen’.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn schriftelijke zienswijze kenbaar maken aan Burgemeester en Wethouders van Ouder Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Voor vragen en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met mevrouw E. van den Kerkhoff, telefoon: (020) 496 21 21/kerkhoff@ouder-amstel.nl.

Naar boven