Ontwerpbestemmingsplan ‘Boerenkamplaan’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Boerenkamplaan’ ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Boerenkamplaan’ biedt de planologisch-juridische grondslag voor het realiseren van een woning in ruil voor het amoveren van de voormalige stallen en het realiseren van natuur- en landschapselementen op het perceel kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie S, nummers 2122 en 2123 (gedeeltelijk), gelegen tussen Boerenkamplaan nummers 22 en 24. Dit initiatief is mogelijk op basis van het beleid verwoord in de Structuurschets Buitengebied in Ontwikkeling en in het kader van kwaliteitsverbetering in bebouwingsconcentraties.

Ontheffing Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Someren maken tevens bekend dat zij voornemens zijn om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor de gevel van de nieuw te bouwen woning. De geluidsbelasting op de gevel veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de Boerenkamplaan is meer dan de voorkeursgrenswaarde Lden van 48 dB echter niet meer dan de maximale wettelijke onthefbare waarde van 53 dB respectievelijk 58 dB.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan ‘Boerenkamplaan’ samen met de onderliggende stukken vanaf 26 mei 2011 gedurende zes weken inzien bij de afdeling VROM in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren.

Gelijktijdig ligt ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder samen met het onderliggende akoestisch onderzoek gedurende zes weken ter inzage.

De afdeling is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het ontwerpbesluit, ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken via onderstaand telefoonnummer. U kunt het ontwerpbestemmingsplan plus bijlagen ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan worden ingevoerd en komt het plan naar voren).

Indienen zienswijzen

Tijdens deze periode kan door iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Someren naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degene die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken kunnen hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de afdeling VROM (tel. 0493-494888).

Als u een schriftelijke zienswijze wilt indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde dan dient u deze te adresseren aan het college van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Someren, 25 mei 2011

Naar boven