Besluit van 13 mei 2011, nr. 11.001097, houdende intrekking van het Besluit Vergoedingen Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassua enz. enz. enz.

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 26 april 2011, nr. 5690669/11/CBJ;

Hebben goedgevonden en verstaan:

Artikel 1

Het Besluit Vergoedingen Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2011.

Onze Minister van Veiligheid en Justitie is belast met de uitvoering van dit besluit dat met de toelichting in de Staatscourant zal worden geplaatst.

Den Haag, 13 mei 2011

Beatrix.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

F. Teeven.

TOELICHTING

Het Besluit Vergoedingen Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie is op 2 november 2005 op grond van artikel 3 van het Vacatiegeldenbesluit 1988 vastgesteld teneinde te voorzien in een regeling voor de vergoeding aan de leden van de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie. Als gevolg van de inwerkingtreding van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies op 13 februari 2009 is het Vacatiegeldenbesluit 1988 ingetrokken. Artikel 4 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies voorziet in een overgangsregeling op grond waarvan het Besluit Vergoedingen Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie tot dit moment van kracht is gebleven. Omdat de in dit besluit vastgestelde vergoeding aanpassing behoeft, is op grond van artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies een nieuw vergoedingenbesluit voor de leden van de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie vastgesteld, te weten het Besluit vergoedingen Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie 2011. Het Besluit Vergoedingen Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie wordt daarom ingetrokken.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

F. Teeven.

Naar boven