Ontwerpbestemmingsplan ‘Helweg 26’

Ontwerpbestemmingsplan

De gemeente Gennep heeft een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor het perceel ‘Helweg 26’ te Milsbeek.

Het perceel is gelegen op de hoek Langstraat-Helweg. Op het perceel Helweg 26 te Milsbeek is ruimte om een nieuwe woning te realiseren. Stedenbouwkundig is de woning eveneens aanvaardbaar. De gemeente Gennep wil medewerking verlenen aan de bouw van een vrijstaande seniorenwoningen op het perceel door middel van het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan. De bouw van een woning is op basis van het thans ter plaatse vigerende bestemmingsplan ‘Milsbeek 2002’ niet toegestaan.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Helweg 26’ met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 26 mei 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegd, tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-94141. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

  • Digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website www.gennep.nl onder het kopje ‘digitaal loket’ → bestemmingsplannen → Helweg 26. Daarnaast is op de gemeentelijke website een link naar de landelijke website opgenomen waardoor u direct bij het juiste plan komt

  • Digitaal bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op

http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is:

NL.IMRO.0907.BP1001HEL26MIL-ON01

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 6 juli 2011) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Gennep, t.a.v. Burgemeester en Wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Helweg 26’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Naar boven