Ontwerpbestemmingsplan ‘Poort van Zoute’

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat vanaf donderdag 26 mei 2011 tot en met woensdag 6 juli 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Poort van Zoute’ (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer (0113) 395 395. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www. Reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Yerseke te klikken.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Bij ons is in 2008 een voorstel ingediend voor het bouwen van twee extra woningen op het perceel Grintweg 19 in Yerseke. Het vigerende bestemmingsplan ‘Kom Yerseke’ biedt niet de mogelijkheid om op het perceel twee extra woningen te bouwen. Het opstellen van een bestemmingsplan voor het project is hiervoor noodzakelijk.

De grens van het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan ‘Poort Van Zoute’ wordt gevormd door aan de oostzijde de Grintweg en aan de noordzijde grenst het aan de Zweedijkseweg.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste aanpassingen zijn:

Regels

Er is in de regels een artikel opgenomen met betrekking tot archeologie. Er mag enkel gebouwd worden als uit een archeologisch rapport blijkt dat er geen archeologische waarden in de grond aanwezig zijn.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor op een afspraak maken met de heer Driesprong via telefoonnummer (0113) 395 330. Het indienen van zienswijzen via e-mail is vooralsnog niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Driesprong van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is op bereikbaar via doorkiesnummer (0113) 395 330.

Kruiningen, 25 mei 2011

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

J. Gideonse,

hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven