Ontwerpbestemmingsplan ‘Someren-Heide’

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 26 mei 2011 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Someren-Heide’ (NL.IMRO.0847.BP02010016-OW01), voor eenieder ter inzage ligt.

Aanleiding

De Wet ruimtelijke ordening schrijft voor dat bestemmingsplannen elke tien jaar herzien moeten worden. Naast deze wettelijke verplichting, bestond de wens om de bouw- en gebruiksregels aan te passen aan het actuele ruimtelijk beleid.

Plangebied

Het bestemmingsplan Someren-Heide vervangt de huidige bestemmingsplannen ‘kom Someren-Heide’, ‘Uitbreiding de Meent’ en enkele aangrenzende delen van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998’.

Het plangebied bestaat uit de lintbebouwing langs de Kerkendijk (huisnummer 90 t/m 134 (even) en Smulderslaan (huisnummers 1 t/m 13). Aan de oostzijde van de Kerkendijk vallen de percelen met de huisnummers 65, 75, en 79 t/m 115 in het bestemmingsplan. Verder oostelijk behoren de woongebieden ten zuiden van de Ploegstraat en de Groeneweg tot het plangebied.

Inhoud

Het bestemmingsplan is conserverend van aard, dat wil zeggen niet gericht op het mogelijk maken van grote ontwikkelingen. De percelen en bebouwing hebben een bestemming gekregen overeenkomstig het huidige gebruik. Het voornemen is om de reeds aanwezige vrachtwagenparkeersplaats aan de Groeneweg te legaliseren door het toekennen van een verkeersbestemming. Op enkele onderdelen zijn de bouwmogelijkheden verruimd, bijvoorbeeld ten aanzien van de bouwhoogte en oppervlakte van aanbouwen en bijgebouwen. Ook is een ontheffingsbevoegdheid opgenomen voor het toestaan van mantelzorg.

Stukken ter inzage

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 26 mei 2011 gedurende 6 weken inzien in het gemeentehuis te Someren, Wilhelminaplein 1, bij het loket van het team vergunningen. Het loket is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Voor het inzien van het plan buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt. Het plan is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de ter inzage termijn kunnen door eenieder mondelinge of schriftelijke zienswijzen worden ingediend. U dient uw zienswijze te richten aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degenen die mondeling een reactie willen geven kunnen binnen de bovengenoemde termijn contact opnemen met afdeling VROM, 0493-494888

Someren, 25 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven