Ontwerp bestemmingsplan De Lichtenberg en ontwerp projectbesluit/bouwvergunning Moesdijk 8

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 26 mei 2011 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 6 juli 2011, in het Infocentrum en bij de frontoffice van Milieu- en bouwzaken in het stadhuis, Beekstraat 54, ter inzage liggen:

  • het ontwerp bestemmingsplan ‘De Lichtenberg’ met toelichting;

  • het ontwerp projectbesluit/bouwvergunning ‘Moesdijk 8’ met ruimtelijke onderbouwing.

De plannen liggen tevens ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 te Weert en zijn te raadplegen via

www.weert.nl/bestemmingsplannen,

www.weert.nl/projectbesluiten en

www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ‘De Lichtenberg’ is conserverend van aard en is gericht op instandhouding en herstel van de aanwezige monumentale en cultuurhistorische waarde van het complex. Het plangebied wordt globaal omsloten door de Diesterbaan, IJzerenmanweg, Kazernelaan en Nelissenhofweg met inbegrip van een gedeelte van genoemde wegen en met uitzondering van de locaties Kazernelaan 111 / IJzerenmanweg 3 en Nelissenhofweg 1. Het ontwerp projectbesluit/bouwvergunning ‘Moesdijk 8’ heeft betrekking op het gebruik van het pand Moesdijk 8 voor perifere detailhandel.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn over het bestemmingsplan worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad en voor wat betreft het projectbesluit bij burgemeester en wethouders, Postbus 950 te 6000 AZ Weert. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via 0495-575217.

Weert, 25 mei 2011

Naar boven