Ontwerpbestemmingsplan Udenhout beschermd dorpsgezicht

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Udenhout beschermd dorpsgezicht' van vrijdag 27 mei tot en met donderdag 7 juli 2011 voor eenieder voor zienswijzen ter inzage ligt.

Het plangebied omvat de dorpskern van Udenhout. Het gaat om een gebied dat grenst aan delen van de hoofdstraten in de dorpskern van Udenhout. Dat zijn de centraal gelegen Kreitenmolenstraat (tot aan het spoor), Slimstraat, Schoorstraat (tot De Strijdhoef) en Groenstraat. Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van de huidige voor het gebied geldende, verouderde plannen. Daarnaast is in het bestemmingsplan de aanwijzing van een groot deel van het gebied tot gemeentelijke beschermd dorpsgezicht planologisch geregeld.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Udenhout beschermd dorpsgezicht ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage in:

  • de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het Paleis), geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Na 13.00 uur kunt u er alleen op afspraak terecht. Een afspraak maakt u door te bellen met 013-2131313;

  • het servicepunt Udenhout, Tongerloplein 15 (bibliotheek Udenhout), geopend op maandag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur.

Ook zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen te bekijken en te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Udenhout beschermd dorpsgezicht'. Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven aan de behandelend ambtenaar, mevrouw E. Geraets, via telefoonnummer 013-542 9786. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Tilburg, 26 mei 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen MBA,

Secretaris.

Naar boven