Vaststelling bestemmingsplan Molenweg 32–36, 2011

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 27 april 2011 het bestemmingsplan ‘Molenweg 32–36, 2011’ gewijzigd en zonder exploitatieplan vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen het in de toelichting wijzigen van de daarin genoemde percelen waaruit het plangebied bestaat, en het actualiseren van de kadastrale ondergrond van de verbeelding opdat ook hier de juiste perceelsnummers zijn weergegeven.

Het bestemmingsplan maakt het bouwen van twee nieuwe vrijstaande woningen op de percelen Molenweg 32 en 36 te Oosterbeek mogelijk. Het perceel Molenweg 32 heeft nu de bestemming ‘dienstverlenende bedrijven en handel’ met een groot bouwvlak en het perceel Molenweg 36 heeft ook deze bestemming, maar dan zonder bouwvlak. Aan beide percelen zal de bestemming ‘wonen’ worden toegekend. Het perceel Molenweg 34 heeft al de bestemming ‘wonen’ en staat één vrijstaande woning toe. Deze bestemming wordt nagenoeg gehandhaafd in het nieuwe bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van donderdag 26 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0136ob-va04 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen onder ‘vastgesteld’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0136ob-/NL.IMRO.0274.bp0136ob-va04.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen. Voor wat betreft de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan kunnen belanghebbenden, ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven