Vastgesteld bestemmingsplan Winzone Weerterhof

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Stein in haar vergadering van 14 april 2011het bestemmingsplan Winzone Weerterhof gewijzigd heeft vastgesteld.

De raad heeft bij de vaststelling van het plan wijziging aangebracht in de regels naar aanleiding van een ingebrachte zienswijze van Rijkswaterstaat.

Door de inzet van stiller materieel, beperking van de bedrijfstijd tot 8 uur per dag en een geluidscherm ontstaat een geluidreductie van 4 dB(A). Door deze wijziging kan dichter bij de Weerterhof worden ontgonnen (0,9 ha extra grindwinning). De Provincie Limburg en Rijkswaterstaat hebben al in 2009 hiervoor de noodzakelijke milieuvergunningen verleend.

Voor het verkleinen van de geluidgevoelige zone is een herziening nodig van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit met bijbehorende stukken, liggen met ingang van donderdag 26 mei 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage en zijn op de volgende wijze te raadplegen:

  • op papier en digitaal tijdens openingstijden in het gemeentehuis bij afdeling Publiekszaken

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.gemeentestein.nl (actueel → bekendmakingen →bestemmingsplan

  • digitaal via de landelijke website : www.ruimtelijkeplannen.nl GML-bestand NL.IMRO.0971.BPWeerterhof-0003

Beroep

Gedurende de termijn van tervisielegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de raad kenbaar te hebben gemaakt tegen het ontwerp;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijziging die bij vaststelling van het plan is aangebracht in het ontwerp.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stein, 17 mei 2011

Burgemeester en Wethouders van Stein.

Naar boven