Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Duinterpen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest Fryslân bij besluit van 31 maart 2011 het bestemmingsplan Duinterpen gewijzigd heeft vastgesteld.

De gemeenteraad heeft daarnaast besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud

Het plangebied van het bestemmingsplan Duinterpen wordt globaal begrensd door de Lemmerweg in het westen, de Stadsrondweg Zuid in het noorden, de Woudvaart in het oosten en het landelijk gebied aan de zuidkant van Sneek.

Het doel van dit bestemmingsplan is om de oude bestemmingsplannen in dit gebied samen te voegen tot één bestemmingsplan en daarmee aan de huidige ruimtelijke en functionele situatie in het gebied een actuele planologische regeling te geven. Het bestemmingsplan bevat een toelichting, regels en een verbeelding.

De gewijzigde vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de volgende punten:

  • In artikel 14.4 sub c ‘Wonen’ en artikel 15.3 sub c ‘Wonen-woongebouw’ is de zinsnede ‘– er mag geen sprake zijn van een onevenredige aantasting van het woon- en leefmilieu’ geschrapt.

  • Op de verbeelding is op het perceel Weegbree 9 de bestemming ‘Wonen’ toegekend aan de bestemming ‘Tuin’ voor zover het betreft de zijtuin drie meter achter de gevel van de woning of het verlengde daarvan;

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 27 mei tot en met 7 juli 2011 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

De digitale planbestanden van het Duinterpen zijn te downloaden op de volgende weblocatie: http://diensten.iszf.nl/swf/ro-online/upload/A13D1E04-5396-4B29-ABC0-4A3978DE3B55

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven