Wijziging plankaart bestemmingsplan ‘Buitengebied De Wolden’ voor het perceel Achter de Broeken 12 in Ruinen

Wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerp tot wijziging van de plankaart van het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden ter inzage ligt. Aanleiding hiervoor is toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op het perceel Achter de Broeken 12 in Ruinen. De bestemming van dit perceel wordt hierdoor gewijzigd.

Achter de Broeken 12

Door toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op het perceel Achter de Broeken 12 worden de bedrijfsactiviteiten beëindigd en de bedrijfsgebouwen afgebroken. Er wordt 2743 m2 aan bedrijfsgebouwen afgebroken. Op grond van de ruimte-voor-ruimte regeling wordt de afbraak van 2000 m2 of meer gecompenseerd met twee woningen. Deze twee woningen worden gerealiseerd op het perceel Achter de Broeken 12. In het wijzigingsplan is voor elke woning een bouwblok opgenomen met een woonbestemming. Ook de oorspronkelijke bedrijfswoning is in dit wijzigingsplan opgenomen met een woonbestemming.

Ter inzage

Het wijzigingsplan ligt van 26 mei tot en met 6 juli 2011 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de wijziging schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van De Wolden, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wenst te maken, moet u vooraf een afspraak te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, T. 14 0528.

Zuidwolde, 25 mei 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven