Bestemmingsplan ‘Maaswijk, actualisering 2011’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 11 mei 2011 het bestemmingsplan ‘Maaswijk, actualisering 2011’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft hoofdzakelijk een actualisering van de binnen het plangebied bestaande bestemmingsplannen.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Maaswijkweg, Lange Groeneweg (met sportpark), Zandweg, Drogendijk, de zuidgrens van Park Welgelegen en de Gaddijk. Het nieuwe bestemmingsplan heeft vooral een conserverend karakter. Alleen langs de Drogendijk wordt de bouw van een aantal nieuwe vrijstaande woningen mogelijk gemaakt: twee aan de kant van de Anne Frankstraat en vier aan de oostzijde van de Drogendijk. Twee van deze vier woningen kunnen op twee kavels tussen de dijk en de Schaffelaarweg en de laatste twee aan het einde van de Schaffelaarweg worden gebouwd.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 25 mei 2011 gedurende zes weken tijdens de bezoekuren ter inzage op het stadhuis, balie 3, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse. Diegene, die het bestemmingsplan wil inzien, kan hiervoor een telefonische afspraak maken (0181-696471 of 696404). Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen/ of op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0612.BP00013-3001

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Spijkenisse, 24 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse.

Naar boven