Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Herstel West Brabantse Waterlinie’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 31 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Herstel West Brabantse Waterlinie’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan omvat een juridisch-ruimtelijke vertaling van een integraal project, dat dient om de cultuurhistorische, waterhuishoudkundige en ecologische waarden van het gebied van de West Brabantse Waterlinie te herstellen en te versterken, het duurzaam bestrijden van de verdroging en het uitwerken van Recreatief-toeristische mogelijkheden. Hiermee wordt de belevingswaarde voor het gebied gelegen tussen Fort Pinssen en Fort De Roovere met als verbindend element de Ligne, gelegen tussen de toekomstige Rijksweg A4 in het oosten, de Groote Melanen en bosjes ten oosten van Halsteren, het oorspronkelijke cultuurhistorische karakter van de West Brabantse Waterlinie in het landschap geoptimaliseerd.

Het project is in nauwe samenwerking met diverse partijen tot stand gekomen waaronder o.a. Stichting Het Noordbrabants Landschap, de Gebiedscommissie Brabantse Delta, het waterbedrijf Evides, het Waterschap Brabantse Delta en de provincie Noord-Brabant. Daarnaast is de uitvoering van het project gewaarborgd door diverse subsidies. Er is dan ook sprake van een aanzienlijk draagvlak voor de uitvoering van dit project. Het daartoe opgesteld ontwerpbestemmingsplan heeft op de gebruikelijke wijze ter visie gelegen. Hiertegen zijn 3 zienswijzen ingediend. Enkele zienswijzen hebben geleid tot een bijstelling van het plan zonder dat dit significante gevolgen voor de planvorming heeft.

Daarnaast is ambtshalve bij de vaststelling van het plan de bestemming ‘agrarisch bouwblok’ voor het perceel Langstraat 3 te Halsteren te wijzigen in de bestemming ‘wonen’ met specifieke bouwaanduiding ‘ruimte voor ruimte’ voor de realisering van 9 ruimte voor ruimtewoningen. Ook zijn ambtshalve enkele technische aanpassingen op de plankaart doorgevoerd door bosschages toe te voegen, een toegangspad te verleggen overeenkomstig het definitieve ontwerp;

Het besluit tot de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 23 mei 2011 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl (Ruimtelijke Ordening & Beheer/ Ruimtelijke ordening/ Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen) en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Voor het indienen van beroep en/of voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Verpaalen van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164-277533).

Bergen op Zoom, 20 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de secretaris,

A.C. Spindler.

De burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven