Besluit MER, ontwerp exploitatieplan werklandschap Assen-Zuid

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Inleiding

Vanaf 20 mei 2011 liggen gedurende zes weken de volgende documenten ter inzage bij de Publieksbalie in het stadhuis, Vergunningen en Handhaving:

  • het ontwerpbestemmingsplan Werklandschap Assen-Zuid met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP20091003-B001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro);

  • het ontwerpexploitatieplan Werklandschap Assen-Zuid (ex artikel 6.14 Wro);

  • besluit MER Werklandschap Assen-Zuid (ex artikel 7.30 Wet milieubeheer);

met bijbehorende stukken, waaronder het ontwerp stedenbouwkundig plan.

Begrenzing en inhoud

Het plangebied ligt aan Graswijk, aan de zuidkant van de stad. Het plangebied wordt globaal begrensd door de A28 aan de westkant, de N33 aan de noordkant, de spoorlijn Groningen-Zwolle aan de oostkant en aan de zuidzijde door de hoofdwatergang van het Waterschap Hunze en Aa’s.

Het bestemmingsplan Werklandschap Assen-Zuid vormt het kader voor de inrichting van het gebied als werklandschap. Op het terrein komt ruimte voor bedrijven in een parkachtige omgeving. Enkele in het plangebied aanwezige woningen en bedrijven blijven gehandhaafd.

Op basis van het plan-MER, gekoppeld aan de Structuurvisie Stadsrandzone, is een concept besluit MER opgesteld. Dit MER vormt de milieutechnische input voor het bestemmingsplan en beschrijft op welke wijze de milieubelangen zijn meegewogen. Het besluit MER is gekoppeld aan het ontwerpbestemmingsplan werklandschap Assen-Zuid.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is voorgelegd aan de bevolking en een groot aantal overlegpartners. De ontvangen reacties zijn beoordeeld en van commentaar voorzien. Het commentaar is weergegeven in het ontwerpbestemmingsplan. Het plan is naar aanleiding van de ingebrachte inspraak- en overlegreacties gewijzigd.

Waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan, het besluit MER en het ontwerpexploitatieplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 20 mei 2011 gedurende zes weken inzien bij de Publieksbalie in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen, bij de balie Vergunningen en Handhaving. Op werkdagen kunt u er tussen 08.30 en 12.30 uur zonder afspraak terecht. Van 13.00–17.00 uur en op donderdag van 13.00–19.00 uur moet u een afspraak maken.

Ook kunt u het plan raadplegen op www.assen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 20 mei 2011 kan iedereen gedurende zes weken mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen. Deze moet u sturen naar de Gemeenteraad, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken en contact opnemen met de gemeente, telefoon 140592.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Bestemmingsplan- en exploitatieplanprocedure

De binnengekomen zienswijzen ( en de verwerking hiervan) ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Milieueffectrapportage

De binnengekomen zienswijzen ten aanzien van het besluitMER worden gebundeld en toegestuurd aan de Commissie voor de m.e.r. De Commissie brengt advies uit over het MER en betrekt daarbij de ingediende zienswijzen. Mede op basis van het advies neemt de gemeenteraad een besluit over het MER (besluitMER).

Naar boven