Aanvulling Charter wijkenaanpak gemeente Heerlen, VARO

Partijen:

I. de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer mr. J.P.H. Donner, en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de heer drs. H. Zijlstra te dezen handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen ‘de minister’ en ‘de staatssecretaris’,

II. het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerlen, handelend als bestuursorgaan van de gemeente Heerlen, namens deze, de wethouder Ruimte, Wonen en Cultuur, de heer drs. A.J. Smeets, hierna te noemen ‘de gemeente Heerlen’;

Overwegende dat:

Op 14 april 2008 hebben de gemeente Heerlen en de minister voor WWI het charter Wijkenaanpak ondertekend. In dit charter is de afspraak opgenomen dat indien daar behoefte aan is het charter kan worden aangevuld met nieuwe afspraken.

Komen het volgende overeen:

  • De minister en de staatssecretaris stellen via de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (artikel 16a van de Financiële verhoudingswet) aan de gemeente Heerlen € 130.000,− beschikbaar voor de periode 2011−2012. Genoemd bedrag is bedoeld voor de realisatie van de volgende projecten: Caumerbeek Zichtbaar Natuurlijk (€ 30.000,−) en Kasteel Schaesberg, slothoeve en omliggend landschap (€ 100.000,−), zoals beschreven in de voor deze impuls ingediende projectvoorstellen.

  • De minister en staatssecretaris merken hierbij expliciet op dat het bedrag bedoeld is als cofinanciering en dat de totale bijdrage van rijkszijde niet meer kan bedragen dan de helft van de totale planvormingskosten. De gemeente dient er voor zorg te dragen dat deze voorwaarde wordt vervuld.

  • De gemeente legt verantwoording af aan de gemeenteraad na afronding van genoemde projecten en zendt van deze verantwoording een afschrift aan de minister en de staatssecretaris.

  • De minister en de staatssecretaris zullen de in deze impuls opgedane kennis over herbestemming benutten en verder verspreiden ten behoeve van andere relevante projecten en aandachtswijken.

  • Deze aanvulling treedt in werking op de dag volgend op die waarop het door partijen is ondertekend.

Deze aanvulling op het charter wordt binnen een maand na ondertekening gepubliceerd in de Staatscourant.

Aldus opgemaakt en in drievoud ondertekend te Den Haag, 27 april 2011

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

H. Zijlstra.

De wethouder van de gemeente Heerlen,

A.J. Smeets.

Naar boven