Bestemmingsplan de Vliedberg ter inzage

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan de Vliedberg zoals dit door de Raad bij besluit van 24 maart 2011 is vastgesteld, met ingang van 23 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te Goedereede bij de Publieksbalie ter inzage ligt. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar op de internetsite www.goedereede.nl onder de knop dienstverlening → ter inzagelegging. De stukken zijn tevens via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien.

Tevens ligt ter inzage het benodigde besluit Hogere grenswaarde, waartoe op 8 maart 2011 is besloten door het College van B&W.

Het betreft:

  • een vastgesteld bestemmingsplan ‘de Vliedberg’;

  • het betrokken besluit Hogere grenswaarde.

Het gebied waarop het nieuwe bestemmingsplan betrekking heeft, grenst aan de Hofdijksweg, het Hoge Pad en de Oosterweg te Ouddorp.

De aanleiding betreft het feit dat het huidige zorgcomplex niet meer voldoet aan de eisen van de tijd. Ook zijn de omliggende aanleunwoningen aan vervanging toe. Zorgaanbieder Cura Mare is voornemens om het zorgcentrum en de aanleunwoningen in fases te vervangen door nieuwbouw die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Binnen de genoemde termijn kan beroep tegen het Raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen;

  • belanghebbenden, die nog geen reactie hebben kunnen geven op de wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Goedereede, 16 mei 2011

Naar boven