Voorontwerpbestemmingsplan Capelle-West

De eerste versie (het voorontwerp) van het nieuwe bestemmingsplan Capelle-West is gereed.

Van donderdag, 19 mei 2011 tot en met donderdag 30 juni 2011 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen op grond van de Inspraakverordening reacties worden ingediend.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het voor de wijk Capelle-West geldende bestemmingsplan is verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente deze bestemmingsplannen te vernieuwen en aan te passen.

Wat verandert er?

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op het bestemmingsplan dat nu geldt. Bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn daarom zoveel mogelijk overgenomen.

Om het historische karakter, de kleinschaligheid en herkenbare ruimtelijke samenhang in de Zeeheldenbuurt-Oost te waarborgen is een maximale erfbebouwingsregeling (percentage) opgesteld.

Daarnaast is er op dit moment één ontwikkeling die genoemd kan worden. Het betreft het appartementencomplex aan de Evertsenstraat. Hiervoor wordt een aparte projectbesluitprocedure gevolgd. In een latere procedure wordt deze ontwikkeling in het ontwerpbestemmingsplan Capelle-West opgenomen.

Ook worden een tweetal kleinschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt (een tweede woning op de percelen De Ruyterstraat 15 en Nijverheidstraat 337).

Wettelijk overleg

Het voorontwerpbestemmingsplan Capelle-West is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, de Inspectie VROM en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe bestemmingsplan Capelle-West in te zien (vanaf donderdag,19 mei 2011):

  • 1. internet

    Op www.capelleaandenijssel.nl (zoeken op: bekendmaking woensdag, 18 mei) en op www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2. informatiecentrum

    Tijdens openingstijden in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

  • 3. inspraakavond op dinsdag, 7 juni 2011

    Op dinsdag, 7 juni 2011 tussen 19:30 uur en 21:30 uur, in de basisschool OBS-West, Berliozstraat 11. Er is voor deze locatie gekozen omdat het buurthuis Capelle-West op korte termijn niet beschikbaar is. U kunt op deze avond vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente. Om 19:30 uur wordt er een korte presentatie gehouden.

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan?

Reacties

Vanaf donderdag, 19 mei 2011 tot en met donderdag, 30 juni 2011 kunt u een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, op de volgende wijzen:

  • 1. via www.capelleaandenijssel.nl, door het invullen van het reactieformulier.

  • 2. door uw reactie direct te mailen aan ruimtelijkebesluiten@capelleaandenijssel.nl onder vermelding van VOBP Capelle-West.

  • 3. door het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van VOBP Capelle-West.

  • 4. door het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u een afspraak met mevrouw T. Clementina-Bricen, telefoonnr (010) 2848 762, e-mail: t.clementina@capelleaandenijssel.nl

Hoe gaat het verder?

Na het voorontwerpbestemmingsplan volgt het ontwerpbestemmingsplan. Daarin zijn de inspraakreacties en de reacties van de andere overheden en instanties (wettelijk overleg) verwerkt. Reacties (=zienswijzen) over het ontwerpbestemmingsplan moeten dan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met T. Clementina-Bricen, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848 762, e-mail t.clementina@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven