Vastgesteld uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West 3e fase, Voorzieningen en vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij in de vergadering van 3 mei 2011 gewijzigd heeft vastgesteld het ‘Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West 3e fase, Voorzieningen’.(IDN : NL.IMRO.0362.06K-VG01). De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op de aanvulling van de bouwregels van de bestemming ‘Maatschappelijk’ van het uitwerkingsplan.

Het uitwerkingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting betreft de gronden globaal begrensd door: de Asserring en de Noorddammerweg aan de noordoostzijde, de (deels toekomstige) perceelgrenzen van woningen/bedrijven aan de Noorddammerweg aan de oostzijde, de te ontwikkelen wijk Westwijk Zuid-West aan de zuidzijde en door de wijkontsluitingsweg de Jane Addamslaan aan de westzijde van het plangebied.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 3 mei 2011 een besluit hebben genomen ter gewijzigde vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op het onderwerp geluid (wegverkeer). Met oog op gewijzigde inzichten, inhoudende de projectie van een appartementencomplex aan de westzijde van het plangebied is een aanvullend rapport uitgevoerd. Hieruit komt naar voren dat de maximale geluidbelasting vanwege de Jane Addamslaan op de westzijde van het plangebied 53 dB bedraagt in plaats van 52 dB. Hogere waarden zijn nodig om de realisatie van geluidsgevoelige objecten binnen geluidzones vanwege weg-, spoor- en industrielawaai mogelijk te maken. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bestemmingsplan en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Jane Addamslaan. De maximale geluidbelasting op de overwegend maatschappelijke voorzieningen vanwege de Jane Addamslaan bedraagt op de westzijde van het plangebied 53 dB en op de noordzijde van het plangebied 49 dB. Ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te verlenen.

Het vastgestelde uitwerkingsplan met bijbehorende kaart (digitale verbeelding), planregels en toelichting en het bijbehorende besluit tot vaststelling hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder liggen met ingang van 19 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij:

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • Het vastgestelde bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: omgeving-wonen-bouwen, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding)

  • En via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web roo/?planidn=NL.IMRO.0362.06K-VG01

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. door eenieder tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

  • 1. belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij het college kenbaar te maken;

  • 3. belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 11 mei 2011

Naar boven