Ontwerpomgevingsvergunning uitgebreide procedure voor 57 parkeerplaatsen en kappen van 3 bomen Hoven Roggeveenstraat

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat zij voornemens zijn om voor de volgende aanvraag, een omgevingsvergunning te verlenen voorbereid met de uitgebreide procedure en met toepassing van de buitenplanse afwijking als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wabo:

Aanvraag en plan

De Gemeente Hilversum heeft aan aanvraag ingediend voor de herinrichting Hoven Roggeveenstraat, onderdeel realisatie van 57 parkeerplaatsen. De Hoven Roggeveenstraat zijn gelegen tussen de Olivier van Noortstraat, de Jacob Roggeveenstraat en de Willem Bontekoestraat. Deze aanvraag omvat enkel de gebieden waarop de 57 nieuwe parkeerplaatsen zullen worden aangelegd. De overige onderdelen van het totale plan voor de herinrichting van de Hoven Roggeveenstraat zijn passend binnen het geldende bestemmingsplan.

Inzien

De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 mei 2011 tot en met 30 juni 2011 voor eenieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30–13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00–19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Deze stukken zijn ook vanaf 20 mei 2011 op de gemeentelijke website te raadplegen.

Zienswijzen

Tijdens deze periode van terinzagelegging, kan eenieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze op de ontwerpvergunning omgevingsvergunning inbrengen. Deze zienswijze moet uw naam en adres bevatten en, gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen, kunt u binnen voormelde termijn een afspraak maken met de heer Ruighaver van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 035-629 2898.

Vervolgprocedure

Op grond van artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht dient de gemeenteraad te verklaren geen bedenkingen te hebben tegen het plan. Het college is voornemens de gemeenteraad te verzoeken een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor deze aanvraag. Eventuele zienswijzen op de ontwerpvergunning maken deel uit van de overwegingen van het bevoegd gezag om te besluiten over de verklaring van geen bedenkingen. Na eventuele afgifte van de verklaring van geen bedenkingen kan het college de omgevingsvergunning verlenen. Uitvoering van de herinrichting van de Hoven Roggeveenstraat zal in het eerste kwartaal 2012 plaatsvinden.

Naar boven