Kennisgeving Ontwerpomgevingsvergunning bouwen 23 woningen op het perceel gelegen tussen de Merellaan 352 en de Wiekslag 3 (kennisgeving als bedoeld in artikel 3.12 Wabo)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens te zijn om vergunning te verlenen voor de bouw van 23 woningen op het perceel gelegen tussen de Merellaan 352 en de Wiekslag 3.

locatie

De ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van de 23 woningen heeft betrekking op het perceel gelegen tussen de Merellaan 352 en de Wiekslag 3. Dit betreft de locatie van het voormalige IJsselcollege met gymlokaal en buurtcentrum De Fluiter. Het perceel wordt momenteel begrensd door de Pauluskerk enerzijds, en de nieuwbouwlocatie van het IJsselcollege anderzijds.

aanvraag

Door Merellaan Capelle VOF is op 22 december 2010 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 23 woningen.

De aanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • het bouwen van 23 woningen (artikel 2.1 lid a Wabo);

  • het afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.1 lid c Wabo).

strijdigheid bestemmingsplan

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Middelwatering 2004’.

Door toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3 van de Wabo kan worden afgeweken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Middelwatering 2004’ voor de uitvoering van dit bouwplan. De uitgebreide voorbereidingsprocedure is van toepassing. Dit staat in artikel 3.10, lid 1 onder a van de Wabo.

stukken ter inzage

Van donderdag 19 mei 2011 tot en met woensdag 29 juni 2011 liggen in het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 de volgende stukken ter inzage:

  • de aanvraag;

  • de ontwerpverklaring van geen bedenkingen;

  • het ontwerpbesluit de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit: afwijken van het bestemmingsplan en voor de activiteit bouwen;

  • de onderzoeken: bodem, archeologie, externe veiligheid, geluid, luchtkwaliteit, natuurtoets, watertoets en bezonning;

  • de ontwerp ruimtelijke onderbouwing.

De stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl onder bekendmaking 18 mei 2011.

inloopbijeenkomst

Op donderdag 26 mei 2011 is er van 20.00 uur tot 21.30 uur een inloopbijeenkomst in het IJsselcollege/buurtcentrum De Fluiter aan de Wiekslag 3. Om circa 20.15 uur is er een korte toelichting op het bouwplan.

Doel van deze bijeenkomst is te informeren over het bouwplan en de te volgen procedure(s). U kunt binnenlopen en kennisnemen van de plannen. Er zijn verschillende personen aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over het bouwplan en de procedure(s).

zienswijzen (reacties)

Eenieder kan vanaf donderdag 19 mei 2011 tot en met woensdag 29 juni 2011 zienswijzen over de ontwerpomgevingsvergunning schriftelijke of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Voor het binnen die periode mondeling naar voren brengen van zienswijzen dient u een afspraak te maken met de heer C. Sonderen van de unit Handhaving en Vergunningen, 010 2848 659.

Ook kunt u reageren door gebruik te maken van het op www.capelleaandenijssel.nl, onder bekendmaking 18 mei 2011, opgenomen reactieformulier.

De zienswijzen kunnen ook betrekking hebben op de door de gemeenteraad afgegeven ontwerpverklaring van geen bedenkingen (vvgb) voor dit bouwplan. Zienswijzen die hierop betrekking hebben worden doorgestuurd naar de gemeenteraad.

verdere procedure

Het college van burgemeester en wethouders neemt een besluit over de eventueel naar voren gebrachte zienswijzen. Het college neemt vervolgens nadat de gemeenteraad over het al dan niet afgeven van een definitieve verklaring van geen bedenkingen heeft besloten, een definitief besluit.

Capelle aan den IJssel, 18 mei 2011

Naar boven