Vaststelling bestemmingsplannen – Dorp – herziening 2010

Burgemeester en wethouders van Schiermonnikoog maken bekend dat de gemeenteraad op 19 april 2011 heeft vastgesteld de volgende bestemmingsplannen:

  • het bestemmingsplan Schiermonnikoog – Dorp – herziening 2010;

  • partiële hervaststelling bestemmingsplan Schiermonnikoog – Dorp.

De partiële hervaststelling Bestemmingsplan Schiermonnikoog Dorp heeft onder meer betrekking op het voldoen aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 14 juli 2010. Het betreft de omschrijving van het begrip peil in de planregels alsmede het plandeel met de bestemming Bedrijf ter plaatse van het bijgebouw op het perceel Langestreek om de Noord 30.

Het bestemmingsplan Schiermonnikoog – Dorp – herziening 2010 betreft onder meer de uitbreiding van het nieuwe Bezoekerscentrum. Besloten is om hieraan medewerking te verlenen bij raadsbesluit van 15 juni 2010. Tevens is een aantal correcties doorgevoerd ten opzichte van het geldende bestemmingsplan. Zo zijn onder meer voor bepaalde percelen maximale bouwhoogten aangegeven.

Beide plannen zijn gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op aanvullingen op de toelichting, een aanpassing van de plankaart en voorschriften. De wijzigingen staan vermeld in het raadsbesluit dat met de vastgestelde plannen ter inzage is gelegd.

Inzage

De bestemmingsplannen, het raadsbesluit met de daarin vermelde wijzigingen liggen voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog tijdens de kantooruren. U kunt de bestemmingsplannen ook raadplegen op www.schiermonnikoog.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

De plannen met de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage met ingang van 24 mei 2011 tot en met 4 juli 2011.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht;

  • belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerp-plan.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

In werking

De bestemmingsplannen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Schiermonnikoog, 20 mei 2011

Naar boven