Uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 8’ vastgesteld

Het College van Waalwijk heeft op 10 mei 2011 het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 8’ van het bestemmingsplan Landgoed Driessen vastgesteld.

Het uitwerkingsplan voor fase 8 bestaat uit twee delen die zijn gelegen ten zuiden van de Oudestraat, in het westelijke deel van ‘de Bibliotheek’ en vormen onderdeel van respectievelijk ‘de Bovenkast’ en ‘de Onderkast’. In ‘de Bovenkast’, gelegen ten noorden van het gerealiseerde het project van 61 woningen (stg. Alphabeth) wordt voorzien in de realisering van 33 woningen en in ‘de Onderkast’, ten westen van genoemd project, 52 woningen, inclusief ontsluitingsstraten voor deze woonpercelen, wadi’s en groen.

Bij de vaststelling van dit uitwerkingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpplan ambtshalve twee wijzigingen aangebracht. In artikel 6 van de regels (wonen) lid 2.1 onder d sub 3 is de tekst in de regel m.b.t. de maximale hoogte van een aangebouwd bijgebouw vereenvoudigd tot een maximum hoogte van 3,5 meter en in hetzelfde artikel in lid 2.1 onder e sub 3 is een derde gedachtestreepje toegevoegd met de regel dat de hoogte van hekwerken ten behoeve van opgaande beplanting ten hoogste 3 meter mag bedragen.

Het vastgestelde uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 8’en het bestemmingsplan Landgoed Driessen, liggen met ingang van 20 mei voor een ieder gedurende een termijn van 6 weken, t/m 30 juni 2011 ter inzage bij de receptie in het stadhuis, Taxandriaweg 6 in Waalwijk tijdens openingstijden. Het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 8’ kan ook via elektronische weg worden ingezien via www.waalwijk.nl, ga snel naar Ruimtelijke Plannen en kies vervolgens onder verder lezen: Bekendmaking vastgesteld uitwerkingsplan de Bibliotheek, fase 8.

Beroep

Belanghebbenden die kunnen aantonen in redelijkheid niet in staat te zijn geweest omtrent het ontwerp van dit plan een zienswijze bij ons college in te dienen alsmede belanghebbenden die niet kunnen instemmen met de ambtshalve wijzigingen kunnen tegen het besluit tot vaststelling van dit uitwerkingsplan gedurende 6 weken, met ingang van 20 mei 2011 beroep instellen. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor moet tevens een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde afdeling worden ingediend.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 8’ treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het uitwerkingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Economie te Waalwijk, tel. 0416-683456.

Waalwijk, 19 mei 2011

Het College van Waalwijk.

Naar boven