Vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijvenpark Oudeland (BP0087) en Vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder plangebied Oudeland en Vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder plangebied Oudeland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan en het exploitatieplan Bedrijvenpark Oudeland door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld op 31 maart 2011. De wijzigingen kunt u vinden in de Staat van wijzigingen die bij de stukken is gevoegd.

Er is door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een reactieve aanwijzing gegeven. Deze aanwijzing betreft de ontoelaatbaarheid van bovenlokale zelfstandige kantoren groter dan 1.000 m2 (behalve op locaties binnen 10 minuten te voet om met hoogfrequente buslijn van halte Rodenrijs) en functiegebonden kantoren. Dit betekent dat de volgende artikelleden zijn uitgesloten van vaststelling:

  • artikel 3.2.3, 2e aandachtspunt onder 1,

  • artikel 3.2.3, 2e aandachtspunt onder 3,

  • artikel 5.2.2 sub b onder 3 en

  • artikel 6.2.2 sub b onder 3.

De aanwijzing ligt tegelijk ter inzage bij het bestemmingsplan en exploitatieplan.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voor delen van het plangebied Oudeland bij besluit van 14 december 2010 hogere waarden als bedoeld in art 83 lid 2 en 110a van de Wet geluidhinder hebben toegekend.

Beschrijving bestemmingsplan

De plannen betreffen de realisatie van een hoogwaardig, gemengd bedrijventerrein met aan de zuid- en westrand woonlinten. Het bestemmingsplan vervangt het geldende uitwerkingsplan 1e fase (plandeel oost) en het geldende globale bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland.

Het bestemmingsplan wordt begrensd door in:

  • het noorden: de noordzijde van de Bovenvaart, westzijde van de N471 en de zuidzijde van de Oudelandselaan;

  • het oosten: de westzijde van de kavels die gevestigd zijn aan de Industrieweg;

  • het zuiden: de noordzijde van de Zuidersingel;

  • het westen: de oostzijde van de Molenweg.

Beschrijving exploitatieplan

Het exploitatieplan betreft het westelijke plangebied en het woonlint, waarop bouwplannen gerealiseerd kunnen worden en waarover geen anterieure exploitatieovereenkomst is gesloten tussen de eigenaar en de gemeente. De geplande ontwikkelingen zijn niet gelijk van karakter. Daarom is het exploitatieplan gesplitst in twee gebieden:

  • a) het reguliere tot ontwikkeling te brengen bedrijventerrein;

  • b) de geprojecteerde woonwerkbebouwing langs de Zuidersingel en Molenweg.

Voor deze twee gebieden zijn afzonderlijke exploitatieberekeningen gemaakt, die resulteren in een exploitatiebijdrage voor de betreffende grondeigenaren als zij tot ontwikkeling van de geprojecteerde bouwplannen komen.

Beschrijving besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan Bedrijvenpark Oudeland voorziet in een aantal verspreide woningbouwlocaties tussen de bestaande lintbebouwing langs de Molenweg en de Zuidersingel. Als gevolg van het wegverkeer wordt de wettelijke voorkeurswaarde van 48 dB voor 25 nieuw te bouwen woningen overschreden. Voor deze overschrijding is een hogere waarde toegekend als bedoeld in de artikelen 83 lid 2 en artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Inzage

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 19 mei 2011 tot en met donderdag 30 juni 2011 inzien op RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0087-VAST of via de zoekmogelijkheden.

De reactieve aanwijzing kunt u ook inzien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9928.DOSx2011x0004610AW-VA01 of op http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl/kaart/NL.IMRO.9928.DOSx2011x0004610AW-VA01. De bronbestanden van de reactie aanwijzing kunt u vinden op: http://ro.zuid-holland.nl/Reactieve_aanwijzingen/Gemeente_Lansingerland-Bedrijvenpark_Oudeland/vastgesteld/

De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving; bestemmingsplannen; lopende procedures Berkel en Rodenrijs.

U kunt de stukken tot slot inzien bij de balie in het Servicepunt Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. De balie is geopend op werkdagen vanaf 9.00 tot 13.00 uur, op woensdagmiddag vanaf 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U dient:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint op vrijdag 20 mei 2011. Het bestemmingsplan en exploitatieplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus vanaf vrijdag 1 juli 2011. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Het besluit ‘Hogere waarden Wet geluidhinder’ treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij een verzoek om voorlopige voorziening tegen dit besluit is toegewezen.

Naar boven