Vastgesteld bestemmingsplan ‘Joriskwartier’

Helvoirt

  • Achterstraat 70a/St. Jorisstraat 1-3, kadastraal perceel Helvoirt sectie D nummer 4971 gedeeltelijk.

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 21 april 2011 het bestemmingsplan ‘Biestakkerstraat te Helvoirt’ gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van de huidige locatie van de gemeentewerf en de brandweerkazerne in Helvoirt met 7 grondgebonden seniorenwoningen en een gezamenlijke tuin. De locatie ligt op de hoek Achterstraat/St. Jorisstraat. De voorgenomen ontwikkeling is in strijd is met de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt’. Daarom is voor deze ontwikkeling een nieuw bestemmingsplan nodig.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 2 december 2010 tot en met 12 januari 2011 ter inzage gelegen. Binnen deze periode zijn er zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn deels opgenomen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 19 mei 2011 gedurende zes weken (tot en met woensdag 29 juni 2011) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien in de hal van het gemeentehuis. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op ‘Wonen en omgeving’; vervolgens op ‘Woningbouwprojecten’ en zo komt u bij ‘Joriskwartier’.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt.

Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 18 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven