Bestemmingsplan ‘Waterfront-Zuid Boulevard-Oost’

Het ontwerpbestemmingsplan omvat een gedeelte van het project Waterfront, onder meer het gebied tussen de historische binnenstad en het Dolfinarium. Het plan voorziet in een wijziging van de bestaande situatie. Door aanleg van een binnenhaven ter plaatse van de huidige boulevard komt de binnenstad van Harderwijk weer aan het water te liggen. Ook de omgeving van het Dolfinarium verandert hierdoor aanmerkelijk. Door deze transformatie wordt de Boulevard versmald en verdwijnen de bestaande parkeerterreinen. In andere delen van het project Waterfront wordt voorzien in voldoende vervangende parkeergelegenheid voor Dolfinariumbezoekers en vergunninghouders.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Waterfront-Zuid Boulevard-Oost’ ligt met ingang van 19 mei 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Nadere informatie: de heer T. Ferwerda, tel. (0341) 411 153.

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden kunt u vinden via: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans. Het plan is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/wonenenleven/ruimtelijkeplannen/waterfront.

Naar boven